Kurser och föredrag

Olika dieter och kosthållningar

Föredrag 2 timmar

Här berättar jag om olika dieter och beskriver deras innehåll med fördelar och nackdelar. Vad innebär Atkins-dieten? Vad är det för skillnad på att vara vegetarian eller vegan? Kan man vara frukterian eller äta enligt råkostmetoden här uppe i Norden? Jag försöker att reda ut dessa begrepp och kanske ge lite tips på vad man ska äta mm.

Kost, idrott och immunsystemet

Föredrag 2 timmar

Här berättar jag allmänt om näringslära och hur matspjälkningen fungerar. Jag pratar också om de näringsämnen som finns i kosten i form av kolhydrater, fetter, proteiner, vitaminer och mineraler. Vad är nyttigt och vad ska undvikas. Hur bör man äta för att få ett bra immunförsvar? Jag ger också rekommendationer om hur, när och vad man bör äta som idrottare.

Blanda dina egna hudvårdande oljor

Kurs 3 timmar

De här timmarna ägnas åt vår huds behov. Hur sköter man egentligen sin hud och vad ska man använda. Du kommer att få lära dig om olika eteriska och vegetabiliska oljor som är speciellt lämpade för hudens behov. Vi doftar, smörjer och lär oss vad just din hud behöver och vilken stor roll huden har för vår inre och yttre hälsa. Jag berättar också lite om Aromaterapin och mina behandlingar.
Denna gång vandrar du hem med en alldeles egentillverkad ansiktsolja, en skön närande kroppsolja samt en effektiv men skonsam rengöringsolja. Recept och råvaruinformation ingår också.

Lär dig koka salvor

Kurs 3 timmar

Jag kommer först att inleda en stund med att berätta om Aromaterapin och dess huvudsakliga beståndsdel – de eteriska oljorna. För att få en bra bas för våra salvor och blandningar som vi sedan ska tillverka så behöver vi också kunskap om de vegetabiliska oljor vi ska använda.
Vi kommer att koka ihop vårdande salvor från moder jords apotek, läkesalva, vårdande bivaxcerat och en mjukgörande bivaxlotion. Dessutom blandar vi till en skön halsolja, min HHH-olja, som lindrar vid halsont, hosta och heshet. Vi blandar, rör och kokar från giftfria vegetabiliska råvaror till skönt läkande salvor.
Du går hem med recept, råvaruinformation, en läkande bivaxsalva, ett bivaxcerat, den skönaste bivaxlotion din hud upplevt och många sköna tankar.