Om mig

Om mig

Jag, Monica Bergström är utbildad närings- och örtterapeut och certifierad massör enligt Branschrådet Svensk Massage.

De utbildningar jag har är följande: Medicinsk massageterapeut, fytoterapeut (örtterapeut), funktionsmedicinsk näringsterapeut samt aromaterapeut. Jag har dessutom läst basmedicin (motsvarande ca 60 högskolepoäng).

Jag är medlem i Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF), Svenska Naturläkarförbundet (SNLF) och i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Jag är ansvarsförsäkrad.

Var hittar du mig?

För närvarande finns jag på Stadshusplatsen 3, Folkets Hälsa, i Nynäshamn alternativt Nederfors 14 i Ösmo. Jag finns också tillgänglig kvällar och helger. Jag gör också hembesök.

För tidsbeställning och information ring 076-800 7269 eller mejla mig på monica@nasslornypon.se.

Du kan också boka tider via min bokningssida!

Om Nässlor & Nypon

Nässlor & Nypon är ett företag för Ditt välmående. Min verksamhet är inriktad på funktionsmedicinsk näringsterapi, örtterapi, kost- och hälsorådgivning, massagebehandlingar och aromaterapi. Jag håller även  kurser och föreläsningar inom dessa områden. Jag är återförsäljare av kosttillskott från Alpha-Plus, Holistic och pH-balans samt säljer ekologiska livsmedel från Biofood.

Varför namnet Nässlor & Nypon?

Jo, båda dessa örter finns i vår svenska natur och de är två kraftfulla örter med medicinska egenskaper.
Nordens gröna och röda guld!

Brännässlan, Urtica Dioica

Är en ätlig växt som ofta plockas i vårt land. Tänk på våren när de första nässlorna kommer och du kan gå ut och plocka de skott som kommer och få göra en underbart god och vitaminrik nässelsoppa! Nässlan är rik på C-vitamin (speciellt på våren) och mineraler som järn, kalcium, fosfor, kisel, mangan och svavel. Nässlorna är dessutom relativt proteinrika. Brännässlan är bra vid nedsatt immunförsvar, låga blodvärden, vitamin- och/eller mineralbrist, trötthet, allergi, led- och muskelvärk, hud- och slemhinneproblem, problem i urinorganen, måttligt förhöjt blodsocker och också vid behov av ökad utsöndring av slaggprodukter tex vid gikt och reumatism. Nässelte används kurvis och verkar främst på njurarna och har en indirekt påverkan på olika åkommor. Nässelpulver kan ätas varje dag och är ett bra alternativ istället för multivitamin- och mineraltabletter.

(Källa: Vanliga vilda växter till mat, krydda, hälso- och kroppsvård av P Holmberg, M-L Eklöf, A Pedersen)

Nyponros, Rosa Canina

Nyponen är mycket rika på C-vitamin, vilket har gjort dem till ett gammalt beprövat medel mot vårtrötthet och skörbjugg. Nyponen innehåller också karoten = provitamin A, flavonoider, fruktsyror, sockerarter och garvämnen. Nyponrosens kronblad kan användas i hudvårdande produkter som rosenvatten, rosenolja mm.