Behandlingar

Hemma hos

Komponera din egen kväll eller dag. Kanske en tjejmiddag med lite mysig massage, ansiktsmask eller fotmassage? Kanske en kurs i hur du blandar dina egna hudoljor eller kokar dina egna salvor? Hör av dig till mig, så kan jag sätta ihop ett paket som passar just dig!

Att tänka på inför behandlingen

Tänk på att komma i tid. Har du en massagebehandling ska även av- och påklädning, betalning och bokning av ny tid ske inom ramen för behandlingstiden.

Besök som avbokas senare än 24 h innan utsatt tid kommer att debiteras. Uteblivet besök kommer också att debiteras.

Hårmineralanalys

Vad exakt är då en Hårmineralanalys?
Ditt hår innehåller alla mineraler som finns i din kropp. I de flesta fall återspeglar det också hur stor mängd av dessa mineraler som finns i kroppsvävnaden.
Resultatet från en hårmineralanalys ger en klar bild av din invärtes miljö. Med hjälp av denna information kan en stor mängd av metabolismens (omsättningen i kroppen) olika händelser tydas.
Inte bara kan din näringsmässiga status överblickas, utan du kan också lära dig mycket mer om hur pass effektivt din kropp arbetar.
Jag tar ett hårprov på dig och skickar detta till Trace Elements Inc, ett laboratiorium i USA med lång erfarenhet av hårmineralanalyser.
Resultatet från deras analys, blir en personlig rapport till dig, som jag hjälper dig att gå igenom. Dessutom skräddarsyr jag ett personligt näringsprogram åt dig.

Paketpriset för detta är 1800 kr och inkluderar provtagningen med anamnes, analysen samt uppföljningsmötet där vi går igenom din analys. Uppföljningsmötet tar ca 1 timme. Eventuella kost- och näringstillskott tillkommer.

Aromaterapi

Helkroppsmassage, inkl. konsultation, ca 90 min

Aromamassagen är en mycket behaglig och avslappnande behandling men likaväl en kraftfull massageform. Under massagen jobbar man samtidigt med bindväv och lymfdränage. Vid en helkroppsmassage masseras rygg, ben, fötter, mage, armar, bröst, nacke, ansikte och huvud. Helkroppsmassagen är en mjuk, djup och effektiv behandlingsform som passar alla och ger en långverkande avslappning. De 1-3 eteriska oljor jag väljer ut blandas i låg dos (luktar inte starkt och tåls bra även av allergiska personer)  i någon vegetabilisk olja tex olivolja, tistelolja, jojoba mfl. Första besöket tar ca 1,5 – 2 h då det också ingår en konsultation.

Aromazon / Fotmassage, inkl. konsultation, ca 90 min

Aromazonterapi är en variant av zonterapin. Detta är en djupverkande behandling för hela människan – kropp och själ – detta genom att jag masserar fot och underben med de eteriska oljorna i en högre dosering än i helkroppsmassagen. Jag arbetar samtidigt med fotens olika reflexzoner. Detta är en mycket kraftfull, avstressande och jordande behandling, där kroppens organ, skelett, muskler, hormonsystem, känslor och energisystem – allt påverkas samtidigt. I och med att kraften från de eteriska oljorna används behöver jag inte trycka så hårt att det gör ont, vilket gör att det blir en skön och avslappnande behandling. Första besöket tar ca 90 minuter då det också ingår en konsultation.

Funktionsmedicinska konsultationer

Funktionsmedicin, vad är det?

Funktionsmedicin är det område inom hälso- och sjukvården som gör tidiga bedömningar angående behandling för att förbättra fysiologisk, känslomässig, kognitiv, psykologisk och fysisk funktion ur ett helhetsperspektiv.

Funktionsmedicin är en vetenskapsbaserad disciplin som behandlar sjukdomar och befrämjar hälsa genom att integrera och fokusera undersökningsmetoderna på den unika biokemiska aspekten av varje person.

Därefter används individuellt anpassade behandlingsmetoder för att återställa ett positivt hälsotillstånd.

Funktionsmedicin bygger främst på modern biokemisk vetenskap men integrerar även väl beprövade traditioner och behandlingar i sitt breda register av redskap och verktyg.

Funktionsmedicin utövas av både läkare inom skolmedicinen och traditionell medicin (TM), t.ex. akupunktur och CAM-terapeuter.

Inom funktionsmedicinen använder man oftast livsstil samt näringsmedicinsk behandling som grund.

Inom funktionsmedicinen ser vi till hela människan och försöker att hitta orsaken till Ditt problem, inte bara behandla symptomen.

Det är Du  som står i centrum. Du behöver inte vara sjuk, men det kan vara så att du känner Dig allmänt hängig och slutkörd, en krånglande mage eller att Du dras med ständiga förkylningar utan att förstå varför. Jag är inte inriktad på att behandla sjukdomar som man gör inom skolmedicinen. Målet med min behandling är istället att återställa kroppen till en normal funktion. Kroppen försöker hela tiden att hålla alla sina funktioner i jämvikt. Innan man kan bli sjuk, måste man tömma kroppens reservenergi som den använder för att hålla denna jämvikt. Klara indikationer för överbelastning på Din kropp är sötbegär, för lite eller för mycket sömn, att vakna trött på morgonen, vara lättirriterad, minskad social interaktion, att man måste gå upp på natten för att kissa, nedsatt sexlust, olika problem med magen, PMS och mensproblem mm.

Man kan lätt identifiera sig med ett nedsatt hälsotillstånd och uppleva det som någonting normalt eller till och med som en del av personligheten. Så är alltså inte fallet, utan Du har då en kropp i obalans, inte nödvändigtvis ”sjuk” men du mår inte heller 100% bra!

 

Klassisk massage / Massageterapeutiska behandlingar

Klassisk massage är en massage som kan vara både avslappnande och behandlande. Antingen gör jag en avslappnande helkroppsmassage alternativt att jag med hjälp av muskelmassage fokuserar på de delar av kroppen du har problem med. Med hjälp av töjningar och triggerpunktsbehandlingar kan jag hjälpa till att lösa muskelspänningar , spänningshuvudvärk, olika rygg- och nackproblem, musarm, tennisarm mm. Jag gör även idrottsmassage. Behandlingen tar från 30 minuter upp till 90 minuter.